ایمونولوژی

Table of Contents

ایمنی‌شناسی یا ایمونولوژی یکی از شاخه‌های زیست‌شناسی است که به بررسی انواع واکنش ایمنی جانداران در برابر آنتی ژن‌های بیگانه و روند ایجاد مصونیت در برابر عوامل بیماریزا می‌پردازد.

ایمونولوژی علم شناخت، بررسی و اثبات سیستم‌های دخیل در ایمنی بدن است. سیستم ایمنی بدن سیستمی پیچیده و در نهایت دقت می‌باشد که شامل اعضاء متنوع، با عملکردی متفاوت و مرتبط می باشند که در صورت کوچکترین تداخل و ناهماهنگی در انجام وظایف اعضاء آن، امکان پیدایش اختلالات و ظهور عوارضی وخیم و بعضا” غیر قابل برگشت وجود دارد.

از جمله اعضاء اصلی و فرعی این سیستم می توان به سلولها ( مانند لنفوسیتها، مونوسیتها، ماکروفاژها و سلولهای فرعی و تخصصی دیگر )، بافتها ( بافتهای لنفاوی، بافت پوششی و … ) و مولکول‌های محلول در خون ( مانند آنتی بادی ها، کمپلمان و سایتوکاینها و … ) اشاره کرد.

+ انیمیشن ایمنی شناسی
+ ژورنال ایمونولوژی

این بخش یکی از مهمترین بخش های آزمایشگاه های تشخیص طبی است. در ذیل شما را با دستگاه های بخش ایمنی شناسی آزمایشگاه آشنا می کنیم.

دستگاه الایزا پروسسور تمام اتوماتیک chorus جهت انجام تمامی تستهای تخصصی ایمونولوژی که توانایی انجام تمامی تستها را بصورت روزانه دارد.

دستگاه Cobas e411 جهت تست به روش الکترو کمی لومینسانس (ECL)

دستگاه ایمونو اسی آنالایزر mini vidas ساخت کمپانی بیومریو فرانسه، جهت اندازه گیری تعداد زیادی از هورمونها و تشخیص انواع بیماریهای عفونی وفاکتورهای انعقادی نظیر: فون ویلبراند، پروتئین C ، D-dimer و … با روش حساسELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay)

در این بخش با استفاده از متدها و تجهیزات مختلف مانند دستگاه نفلومتر، دستگاه الایزا ریدر و میکروسکوپهای نوری و فلورسنس وضعیت سیستم ایمنی بدن و مقاومت و یا ابتلا به انواع بیماری های ویروسی، باکتریایی، قارچی و یا بیماری های روماتولوژیک مورد بررسی قرار می گیرند.

میکروسکوپ ایمونو فلئورسانس (IF)

دستگاه نفلومتری Minineph ساخت انگلستان جهت اندازه گیری پروتئین های کم مقدار در خون و ادرار

الایزا پروسسور

دستگاهی که آزمایش الایزا را بصورت اتوماتیک انجام می دهد وشامل ترکیبی از یک دستگاه قرائت فتومتری و اتوسمپلری جهت برداشتن نمونه و محلولها است که بوسیله یک کامپیوتر قابل برنامه ریزی کنترل می شود .

اخبار
آزمایشگاه شکوه

ویروس‌ پاپیلومای انسانی (HPV)

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مقاربتی است که می‌تواند باعث زگیل تناسلی و انواع سرطان، به‌ویژه سرطان دهانه رحم، شود. تشخیص زودهنگام این ویروس با روش‌های پیشرفته‌ای مانند Real-Time PCR و واکسیناسیون می‌تواند در پیشگیری و مدیریت عوارض آن نقش مؤثری داشته باشد. آزمایشگاه شکوه خدمات تخصصی تشخیص HPV را با دقت بالا ارائه می‌دهد.

Read More »
اخبار
آزمایشگاه شکوه

اتومیکوزیس: عفونت قارچی گوش و روش‌های درمان آن

اتومیکوزیس یک عفونت قارچی در مجرای گوش خارجی است که معمولاً به دلیل رطوبت بالا یا آسیب ناشی از پاک کردن گوش با وسایلی مثل گوش‌پاک‌کن ایجاد می‌شود. این عفونت با خارش، التهاب، و گاهی ترشح همراه است و اغلب در آب‌وهوای گرم و مرطوب شایع‌تر است.

Read More »
اخبار
آزمایشگاه شکوه

کنترل بیماری تب دنگ: چالش‌ها و راهکارها

کشف چالش‌ها و راهکارهای کنترل تب دنگ، یک مسئله جدی بهداشت عمومی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در سرتاسر جهان است. هر سال، میلیون‌ها نفر به علت تب دنگ بیمار می‌شوند و هزاران نفر از جان می‌بازند. این مقاله جامع، به اهمیت بیماری، روش انتقال، علائم بالینی و راه‌های کنترل و پیشگیری آن می‌پردازد. درباره چهار مرحله چرخه حیات پشه‌های ایدز، اصلی بردگان ویروس تب دنگ، و روش‌های موثر کنترل جمعیت آن‌ها بیاموزید. از وضعیت مطلع باشید و برای حفاظت از خود و دیگران در برابر این بیماری خطرناک اقدام کنید.

Read More »